Indonesian Film Critics

 
Random Article


 
Don't Miss
 

 

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

 

 
Overview
 

Genre: , ,
 
Release Date:
 
Critics Rating
 
 
 
 
 


 
Bloggers Rating
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


 


0
Posted March 22, 2016 by

 
Full Article
 
 

BatmanVSupermanDawnOfJustice-Poster

Critics Review: ★★★1/4 (7 reviews)
Film Bloggers Review: ★★3/4 (18 reviews)

SYNOPSIS

Khawatir bahwa tidak ada yang dapat mengendalikan aksi sang pahlawan super yang punya kekuatan seperti dewa, pahlawan kota Gotham yang tangguh pun bangkit untuk melawan penyelamat Metropolis yang banyak dipuja, ketika dunia sendiri masih belum bisa memutuskan pahlawan seperti apa yang sebenarnya mereka butuhkan. Sementara Batman dan Superman saling berperang, sebuah ancaman baru muncul dengan cepat, membuat umat manusia berada dalam bahaya yang lebih besar daripada sebelumnya.

 

Fearing the actions of a god-like super hero left unchecked, Gotham City’s own formidable, forceful vigilante takes on Metropolis’s most revered, modern-day savior, while the world wrestles with what sort of hero it really needs. And with Batman and Superman at war with one another, a new threat quickly arises, putting mankind in greater danger than it’s ever known before.

General Information

Director: Zack Snyder
Scriptwriter: Chris Terrio, David S. Goyer
Cast: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons
Running Time: 151 minutes
Release Date: 23 March 2016

Full Cast and Crew

Not available.

 

CRITICS REVIEW

ABBAS ADITYA (KapanLagi)

NA. Rating: ★★★1/2

CANDRA ADITYA (Detik)

Setelah dua jam pemanasan yang diakhiri dengan 30 menit penuh perang dan aksi, Batman v. Superman: Dawn of Justice terbukti menjadi penantian yang agak mengecewakan. Zack Snyder ternyata jauh lebih asyik untuk menyelipkan sosok Flash dan Aquaman dibandingkan mempersembahkan sebuah cerita utuh yang enak dinikmati dengan karakter yang jelas maunya apa. Visualnya memang indah tapi apa artinya kalo isinya hampa. Rating: ★★

FARIZ BUDIMAN (All Film Magazine)

Batman v Superman: Dawn of Justice bikin gw agak kecewa. Merinding sih liat member JLA. Rating: ★★★

RATNA DEWI (Jalan Tikus)

Batman v Superman: Dawn of Justice was amazing! Glad I can still enjoy the beauty in the midst of its flaws. Love it! Rating: ★★★★

REINO EZRA ANRETI (Muvila)

Batman v Superman: Dawn of Justice is fine setup for the expanded universe story. that’s quite enough, I guess. Rating: ★★★

SHANDY GASELLA (Detik)

Batman v Superman: Dawn of Justice is a movie from a comic book fan for comic book fans. Rating: ★★★★★

WAYAN DIANANTO (Tabloid Bintang)

NA. Rating: ★★★1/2

 

BLOGGERS REVIEW

AMIR SYARIF SIREGAR (Amir at the Movies)

Batman v Superman: Dawn of Justice has problems on Chris Terrio and David S. Goyer’s messy screenplay–especially the scattered first act. Zack Snyder’s direction too is rather bloodless and tone-deaf at times. Problems aside, the movie is still able to deliver and excite thanks to the ultra-strong performances of its ultra-ellegant cast. Ben Affleck, or Batfleck, is especially good. All the doubts over him as the new Batman are gone! Affleck’s Batman needs his own movie. With Affleck directing it! Gal Gadot steals every scenes she’s in. Plus, her chemistry with Affleck is seriously cute/hot. And while he still lacks the star charisma, Henry Cavill able to make his super character grounded and relatable. Rating: ★★★

ARUL FITTRON (Arul’s Movie Review)

Batman v Superman: Dawn of Justice memang akan menyenangkan bagi geek yang sudah bermimpi melihat dua pahlawan mereka di layar yang besar. Tetapi, dengan durasi 151 menit, Batman v Superman: Dawn of Justice tak memanfaatkannya dengan baik saat setiap karakternya membutuhkan penjelasan, sehingga Batman v Superman: Dawn of Justice adalah sajian yang memiliki problem dalam menghadirkan pace yang bagus untuk diikuti penontonnya. Sayang. Rating: ★1/2

AWYA WAHARIKA (Awya Ngobrol)

Batman v Superman: Dawn of Justice is pretty much a mess. The script.. Errr. Rating: ★★

DANIEL IRAWAN (Dan at the Movies)

Batman v Superman: Dawn of Justice took a few turns a bit too far-stretched. But let’s say, the full-forced last 30 mins really pays off. Rating: ★★★1/2

DJAY (So-Called Reviewer)

Batman v Superman: Dawn of Justice is beyond my expectation. Rating: ★★★★

ELBERT REYNER (A Cinephile’s Diary)

Batman v Superman: Dawn of Justice feels like 2,5 hours of after credits scenes for Justice League. It raises too many questions (or plot holes) than answers. Rating: ★★★

ERLITA PUTRANTI (It Caught My Eyes)

Was Batman v Superman: Dawn of Justice worth watching? It was. Those brutal fight scenes and that smooth-as-fuck Justice League introduction alone made it deserves a second viewing. But it still is a classic Zack Snyder movie: all style and no substance. Which means you shouldn’t go expecting more than fun, just sit back and let Lex Luthor, Wonder Woman, and Alfred Pennyworth blow your mind. Because BvS’ supporting characters are far more intriguing than the two mains. Rating: ★★★1/2

FX ARDHI DJOHARY (MovSic)

NA. Rating: ★★

HARIS FADLI PASARIBU (Tales from Motion Sickness)

I had fun watching Batman v Superman: Dawn of Justice and would love to watch it again. My major concern about Batman v Superman: Dawn of Justice of course is the plot. It took awhile for warming out, while it actually could be shorter. Or firmer. Aside from the shortcomings, Batman v Superman: Dawn of Justice is really a satisfying mash-up of these big superheroes. I relate to them. Cheer with them, have marvelous fun time with them. Of course Gal Gadot is such a revelation. But Ben Affleck also proved that he is the titular Batman. Rating: ★★★1/2

HARY SUSANTO (Movienthusiast)

Batman v Superman: Dawn of Justice dipenuhi kekacauan bercerita di paruh pertamanya, untung saja semakin membaik menunju klimaks. Rating: ★★★

ODAGOMA RHEINHARD (Layar Tancep)

Satu jam pertama Batman v Superman: Dawn of Justice dipenuhi dengan kekacauan di segala aspeknya. Kabar buruknya, cerita dan presentasi adalah yang terkacau di antaranya. Mengikuti semua kekacauan itu benar-benar terasa melelahkan. Namun, penutupan yg menyudahinya akan begitu luar biasa. Penutupan yg menjadi penebus segala kesalahan di depannya. Dan itu semua dituturkan dengan emosi yang baik dan harapan yang hangat. Rating: ★★★1/2

PASKALIS DAMAR (Sinekdoks)

As a movie bearing the name of two most popular superheroes in the world up on the title, Batman v Superman: Dawn of Justice might be a little overwhelming. Disjointed and convoluted plot might weigh the whole movie down with incoherence along the first 100 minutes,but if you’re patient enough, BvS is not as bad as what critics said. It might look silly sometimes, but the brutal rampage during the third act and what follows is astonishing. Plus some extra points if you like Ezra Miller, Jason Momoa, and Ray Fisher to make ways to Justice League. Rating: ★★★1/2

RASYID HARRY (Movfreak)

Paruh pertama Batman v Superman: Dawn of Justice kacau di semua sisi. Lompatan alur kasar, usaha eksplorasi karakter juga dangkal. Naskahnya laughable, banyak momen pengundang tawa yang tidak diniati lucu. Klimaksnya sedikit jadi obat, khususnya berkat Wonder Woman. Ironis, dia lebih mencuri perhatian dari dua titular charactersBatman v Superman: Dawn of Justice adalah kekecewaan. Diniati jadi batu lompatan tapi justru jatuh. Rating: ★★1/2

TAUFIQUR RIZAL (CineTariz)

Batman v Superman: Dawn of Justice memang terasa melelahkan di paruh pertama, tapi segalanya terbayarkan oleh 30 menit terakhir yang begitu menggetarkan. Rating: ★★★

TEGUH RASPATI (UlasanPilem)

Meski berdurasi dua setengah jam, Batman v Superman: Dawn of Justice menjadi film yang penuh sesak dengan banyaknya karakter dan plot yang njelimet. Tujuannya adalah menggabungkan dua karakter ini ke dalam satu film, namun peleburan keduanya terkesan canggung, apalagi di paruh awal. Selama dua pertiga film, plot berjalan lambat dengan dialog yang melelahkan dan kilasan mimpi buruk (atau masa depan?) yang terasa membingungkan. Pemberian judul dengan nama Batman terlebih dahulu, toh ternyata bukan karena alasan alfabetis. Batman mendapat porsi yang lebih dominan, meski naskah masih membatasi dimensi karakternya. Paling tidak, Affleck berhasil mementalkan skeptisme dari penggemar yang meragukan kapabilitasnya sebagai sang Ksatria Malam. Rating: ★★1/2

TEGUH SANTOSO (Reviewsiana)

Batman v Superman: Dawn of Justice script-nya buruk, action yang membosankan, untung cukup terhibur dengan cast yang menikmati karakternya masing. Rating: ★★

TIMOTIUS PRASSANTO (Sobekan Tiket Bioskop)

The storytelling is as messy as Man of Steel‘s storyline, amplified with Batman’s inability to move on from his trauma. Silly motivation and the unfocused character development make a way for those stellar action scenes. Superheroes’ fights are iconic, while Wonder Woman steals the show. Meanwhile, Jesse Eisenberg shines upon them all as the strongest character in the film. In the end, it’s just another great visual treat for 3D and Large Picture Format spectacle. Rating: ★★1/2

VINCENT JOSE (The Jose Movie Review)

Batman v Superman: Dawn of Justice was spectacular to see, but emotionless to feel. Rating: ★★★1/2

 

IMAX FORMAT REVIEW

ELBERT REYNER (A Cinephile’s Diary)

IMAX scenes di Batman v Superman: Dawn of Justice ini gak penting semua kecuali waktu Batman v Superman. Kirain ngelawan Doomsday full IMAX. Ternyata kagak. Kecewa. Bahkan waktu geng Trinity muncul pun gak pake kamera IMAX. Talking about technical disappointments. Rating: ★★★1/2

 

4DX FORMAT REVIEW

VINCENT JOSE (The Jose Movie Review)

Batman v Superman: Dawn of Justice in 4DX was SPECTACULAR!!! The seat was not moving, it’s shattering! Perfect combination usage of seat motions, wind, and water sprays. I wonder how boring it would be without 4DX effects. The 3D effects were just okay. Pretty good depth of fields, but zero pop out gimmicks Rating: ★★★★

 

SPHEREX FORMAT REVIEW

RASYID HARRY (Movfreak)

Layar besar SphereX sedikit menghindarkan Batman v Superman: Dawn of Justice dari kebosanan, fokus kita bisa lebih terkunci. Tapi efek 3D di SphereX sebenarnya mengecewakan. Jangankan depth dan pop out, gambar sering berbayang. Rating: ★★1/2

 

Last Updated: 26 March 2016


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response


(required)