Indonesian Film Critics

 
Random Article


 
Don't Miss
 

 

X-Men: Apocalypse (2016)

 

 
Overview
 

Genre: , ,
 
Release Date:
 
Critics Rating
 
 
 
 
 


 
Bloggers Rating
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


 


0
Posted May 17, 2016 by

 
Full Article
 
 

XMenApocalypse-Poster

Critics Review: ★★★1/4 (3 reviews)
Film Bloggers Review: ★★★ (12 reviews)

SYNOPSIS

Sejak awal peradaban, ia telah disembah sebagai dewa. Apocalypse, mutan pertama dan terkuat dari semesta X-Men Marvel, mengumpulkan kekuatan-kekuatan dari banyak mutan lain dan akhirnya memiliki hidup abadi serta tak terkalahkan. Setelah ribuan tahun, ia terbangun dan tak lagi mengenali dunianya. Ia pun merekrut sekumpulan mutan yang berkekuatan hebat, termasuk Magneto yang telah patah semangat, untuk membersihkan umat manusia dan menciptakan tatanan dunia baru yang nantinya akan dipimpinnya. Dengan nasib dunia sebagai taruhannya, Raven dengan bantuan Professor harus memimpin sekumpulan X-Men muda untuk menghentikan musuh terbesar mereka dan menyelamatkan umat manusia dari kehancuran total.

 

Since the dawn of civilization, he was worshiped as a god. Apocalypse, the first and most powerful mutant from Marvel’s X-Men universe, amassed the powers of many other mutants, becoming immortal and invincible. Upon awakening after thousands of years, he is disillusioned with the world as he finds it and recruits a team of powerful mutants, including a disheartened Magneto, to cleanse mankind and create a new world order, over which he will reign. As the fate of the Earth hangs in the balance, Raven with the help of Professor X must lead a team of young X-Men to stop their greatest nemesis and save mankind from complete destruction.

General Information

Director: Bryan Singer
Scriptwriter: Simon Kinberg
Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Evan Peters, Josh Helman, Sophie Turner, Tye Sheridan
Running Time: 136 minutes
Release Date: 18 May 2016

Full Cast and Crew

Not available.

 

CRITICS REVIEW

HARIS FADLI PASARIBU (Flick Magazine)

X-Men: Apocalypse  masih merupakan sebuah event film superhero memuaskan. Kaya warna, seru, menghibur, spektakuler, dan pastinya memuaskan para penggemar komiknya. Rating: ★★★1/2

REINO EZRA ANRETI (Muvila)

NA. Rating: ★★1/2

WAYAN DIANANTO (Tabloid Bintang)

NA. Rating: ★★★★

 

BLOGGERS REVIEW

AMIR SYARIF SIREGAR (Amir at the Movies)

Can’t live up to the great heights of X-Men: First Class or X-Men: Days of Future Past but X-Men: Apocalypse still got the edge to keep the fans satisfied. It’s, notably, explores an even deeper relationship between its characters while loosen up the complexities of the previous two installments’ storylines. Too bad they couldn’t create a more interesting play for Apocalypse as the main villain. Undeniably fun and warm and entertaining and does a pretty great job of establishing the franchise’s next chapter. Rating: ★★★1/2

ARUL FITTRON (Arul’s Movie Review)

X-Men : Apocalypse adalah momen kehancuran dari dua film X-Men sebelumnya yang sempat bangkit dengan penuturan yang terasa malas. Jadilah X-Men : Apocalypse yang tak memiliki sesuatu yang impresif dari segi plot maupun visual efek seperti dua film sebelumnya. Rating: ★★

AWYA WAHARIKA (Awya Ngobrol)

Had a great time with X-Men: Apocalypse. After that distasteful experience with Civil War. Rating: NA

DANIEL IRAWAN (Dan at the Movies)

Blends universe puzzles, hints, and enclosed rollercoaster 3D rides excitement, X-Men: Apocalypse came closest–if not as good–as X2. Yes it has a slight pace problem and some weak young cast in the continuity, but the rest works just awesome. Rating: ★★★★

DIAKSA ADHISTRA (Mokino)

Psylocke OMG! Quicksilver still stole the show! And … you will love Jean Grey! Rating: NA

ELBERT REYNER (A Cinephile’s Diary)

Plot dan karakter di X-Men: Apocalypse ini emang udah nggak sekompleks X-Men: First Class dan X-Men: Days of Future Past, tapi tone filmnya mulai kembali kayak trilogi pertama. Love it! Yang paling mengecewakan dari  X-Men: Apocalypse itu villain-nya. Musuh terkuat, tapi karakternya justru yang paling lemah di seri X-MenAlso, the final action sequence is a little bit disappointing. It relies heavily on flashy CGI. No more exciting twists and strategy. But overall, despite some flaws, I love  X-Men: Apocalypse. Rating: ★★★1/2

ERLITA PUTRANTI (It Caught My Eyes)

X-Men: Apocalypse was, for lack of a better word, bland. Given the end-of-the-world storyline and rooster, I honestly expected more drama. It’s such a waste. There were at least six characters I’m emotionally invested with, but I still wound up feeling detached to … everyone. Was also disappointed that the final battle was so-so, eventhough they have all those people with kickass abilities strewn around. Let down. At least the opening was great. And far more graphic than any other superheroe movies–sans Deadpool. But hey, at least Kurt is cute. It’s quite great for fanservice, yes. And eye pleasing too, given the presence of Kurt, Ororo, Pietro, Betsy, Erik, Jubilee, and Warren. Still, though, it could have been so much more. Rating: ★★★

HARY SUSANTO (Movienthusiast)

Cukup seru meski X-Men: Apocalypse terasa hambar di balik segala hingar-bingarnya. Karakter-karakter pentingnya tidak lagi tampil sekuat dulu. Rating: ★★★

PASKALIS DAMAR (Sinekdoks)

X-Men: Apocalypse mungkin tak sekuat X-Men: First Class atau X-Men: Days of Future Past. Bagian terlemahnya justru si Apocalypse, sedangkan bagian terkuatnya kisah perjuangan eksistensi para mutant yang sudah mematenkan X-Men sebagai franchise yang paling stabil so far. Rating: ★★★1/2

RASYID HARRY (Movfreak)

Memandang usungan ceritanya, X-Men: Apocalypse jelas terasa sederhana cenderung medioker dibanding dua pendahulunya  First Class berisi rekonstruksi sejarah dan Days of Future Past berhiaskan time travel  yaitu sekedar pertarungan good versus evil tanpa banyak intrik. Ada potensi eksplorasi unsur agama atau Mesir Kuno (and another ancient myth), tapi Kinberg sekedar memposisikannya sebagai secuil hiasan, sehingga En Sabah Nur menjadi satu lagi villain dangkal dengan motivasi klise menguasai dunia. Rating: ★★

ROHMAN SULISTIONO (Ocehan Si Momo)

Villain dengan modal gahar kaya En Sabah Nur/Apocalypse dieksplorasi kaya begitu doang hasilnya? Rating: ★★1/2

TAUFIQUR RIZAL (CineTariz)

Seru, lucu, dan menyentuh, X-Men: Apocalypse tetaplah sebuah spektakel mengasyikkan sekalipun tak semencengkram dua jilid pendahulunya. Rating: ★★★1/2

TEGUH RASPATI (UlasanPilem)

Terlepas dari narasinya, X-Men: Apocalypse punya kualitas teknis kelas atas. Kita bisa mengintip talenta dari para pemeran, khususnya trinitas X-Men—McAvoy, Fassbender dan Lawrence—yang potensial kalau saja tak dibatasi oleh skrip. Efek visualnya mengagumkan, namun terlalu berlebihan di paruh akhir, apalagi di pertarungan puncak. Penonton diserang habis-habisan dengan CGI lebay. Mungkin Singer ingin mematuhi Garis-Garis Besar Panduan Film Superhero Generik. Rating: ★★1/2

VINCENT JOSE (The Jose Movie Review)

Might not be the most significant nor the most important part of the franchise, X-Men: Apocalypse had tons of the coolest visual ever! And I think X-Men: Apocalypse had the coolest X-Men‘s opening title ever! Rating: ★★★1/2

 

Last Updated: 19 May 2016


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response


(required)