Indonesian Film Critics

 
Random Article


 
Don't Miss
 

 

The Mermaid (2016)

 

 
Overview
 

Genre: , ,
 
Release Date:
 
Critics Rating
 
 
 
 
 


 
Bloggers Rating
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


 


0
Posted March 14, 2016 by

 
Full Article
 
 

TheMermaid-Poster

Critics Review: ★★★1/2 (2 reviews)
Film Bloggers Review: ★★★1/2 (12 reviews)

SYNOPSIS

Film Tiongkok terlaris sepanjang masa, disutradarai oleh komedian Stephen Chow. Proyek pembangunan Xuan yang melibatkan reklamasi laut mengancam kehidupan para putri duyung yang mengandalkan diri pada laut. Shan pun diutus untuk menghentikan Xuan, dan ini justru akhirnya membuat mereka saling jatuh cinta. Karena cintanya pada Shan, Xuan berencana menghentikan reklamasi itu. Sayangnya, Shan dan para putri duyung lain sedang diburu oleh sebuah organisasi rahasia, dan Xuan harus menyelamatkan Shan sebelum semuanya terlambat.

 

China’s highest grossing film of all time, directed by comedian Stephen Chow. Xuan’s estate project involving reclamation of the sea threatens the livelihood of the mermaids who rely on the sea to survive. Shan is dispatched to stop Xuan and this leads them into falling for each other. Out of his love for Shan, Xuan plans to stop the reclamation. Unfortunately, Shan and the other mermaids are hunted by a hidden organisation, and Xuan has to save Shan before it’s too late.

General Information

Director: Stephen Chow
Scriptwriter: Chan Hing-Ka, Stephen Chow, Fung Chi Keung, Ho Miu-Kei, Ivy Kong, Lee Si-Cheun, Lu Zhengyu, Tsang Kan-Cheung
Cast: Chao Deng, Yun Lin, Show Luo, Yuqi Zhang, Pierre Bourdaud
Running Time: 94 minutes
Release Date: 16 March 2016

Full Cast and Crew

Not available.

 

CRITICS REVIEW

ABBAS ADITYA (KapanLagi)

NA. Rating: ★★★

REINO EZRA ANRETI (Muvila)

NA. Rating: ★★★★

 

BLOGGERS REVIEW

AMIR SYARIF SIREGAR (Amir at the Movies)

Packed with crazy funny story and even crazier cast, Stephen Chow’s Mermaid is one thrilling–and heartfelt at times–comedic joyride. Rating: ★★★1/2

DANIEL IRAWAN (Dan at the Movies)

The best thing about The Mermaid is that Stephen Chow really knows when to became serious or go all the way with his mo lei tauomedy and action, but still could deliver the movie’s important message smoothly. Hilarious! Luar biasa! Like Journey to the West Conquering the Demons, without having to appear in his movie, Chow can put his special signature all over. Not too many comedy movies could make you jump off your seat laughing. The Mermaid is obviously one of those rare ones. Rating: ★★★★★

DIAKSA ADHISTRA (Mokino)

NA. Rating: ★★★★1/4

ELBERT REYNER (A Cinephile’s Diary)

The Mermaid adalah film yang tahu kapan ia harus serius dan kapan harus melucu dengan kadar penyajian yang pas. Thumbs up for Mr. Chow! Rating: ★★★1/2

HARIS FADLI PASARIBU (Tales from Motion Sickness)

Don’t let the shoddy CGI swizzles you, because The Mermaid is still a fascinating dramedy with Stephen Chow’s trademark stamped all over it. Although characters or plot are somewhat undercooked, but the solid gag and big hearted drama still delivers the fun. Rating: ★★★1/2

HARY SUSANTO (Movienthusiast)

Bad acting, bad story, bad CGI, gak tau kenapa The Mermaid bisa laris manis di China sana. Film Stephen Chow paling jelek sih, in my opinion. Rating: ★★

ODAGOMA RHEINHARD (Layar Tancep)

Dengan guyonannya yang cenderung hit and miss, The Mermaid tidak sekonyol yang diharapkan. Namun, beberapa momen dan isu reklamasi yang disampaikan dengan berkelas menjadikannya tetap menghibur dan layak diapresiasi. Rating: ★★1/2

RANGGA ADITHIA (Raditherapy)

The Mermaid kembali membuktikkan kejeniusan seorang Stephen Chow, seperti film-film sebelumnya, fairy tale sinting ala Stephen Chow tidak hanya punya setumpuk humor yang dijamin akan membuat terpingkal-terpingkal-terguling-guling hingga mulut berbusa-busa, tapi juga bagian drama yang mengharukan menusuk-nusuk. Bersiaplah untuk sakit perut! Rating: ★★★★

RASYID HARRY (Movfreak)

The Mermaid membuktikan Stephen Chow masih seorang comedy genius dengan sensitivitas drama kuat. Rating: ★★★★

TAUFIQUR RIZAL (CineTariz)

Tidak mengherankan The Mermaid bisa laris luar biasa di pasar Asia. Guyonannya gila-gilaan, efektif bikin ngakak jumpalitan dalam bioskop. Rating: ★★★★

TIMOTIUS PRASSANTO (Sobekan Tiket Bioskop)

Ngakak, ngakak, ngakak! Tingkah laku konyol sampe slapstick yang khas Stephen Chow banget emang ga ada matinya! Leave your brain behind, and get drowned with these silly sea creatures! Rating: ★★★

VINCENT JOSE (The Jose Movie Review)

The Mermaid was hilarious yet moving with all of Stephen Chow’s signature action-comedy. Rating: ★★★1/2

 

SPHEREX FORMAT REVIEW

RASYID HARRY (Movfreak)

Apakah The Mermaid layak ditonton dalam format SphereX? Well, not really. Ketika aspek visual dan tata suara sama-sama tidak maksimal maka lebih baik simpan uang anda untuk format lain saja. Rating: ★★1/2

VINCENT JOSE (The Jose Movie Review)

The Mermaid in SphereX offered more grande visual experience with a lot of panoramic shots. 7.1. sound system delivered powerful, crisp, yet clear sound, especially in water splash sound effects. Rating: ★★★1/2

 

Last Updated: 17 March 2016


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response


(required)